Chráňte si svoj dom už keď je rozostavaný

Rozostavaný dom je jednou z najľahších koristí zlodejov pre jeho veľmi nízku úroveň zabezpečenia a neobývanosť. Zároveň sa v ňom často nachádzajú hodnotné predmety, ako stavebné náradie, materiál, nové spotrebiče a pod. Ako si tento majetok ochrániť?

Do rozostavaného domu sa dá ľahko vniknúť, lebo obvykle nemá aktívne bezpečnostné zariadenia. Tieto sa totiž neinštalujú preto, lebo dom nemá dokončené omietky, či fasádu.

Určite odporúčame bezpečnostné zariadenia inštalovať na rozostavaný dom aj za cenu, že sa následne budú premontovávať na hotovú fasádu.

A aký bezpečnostný systém inštalovať?

V úrovni zabezpečenia ide najďalej jednoznačne kamerový systém.. Má zabudované pohybové senzory, informuje majiteľov o podozrivom dianí v okolí a zozbierané informácie vie ukladať aj na úložisko mimo objektu. To ale nie je to najdôležitejšie. Dôležité je strategické rozmiestnenie kamier tak, aby sa „vyblokovali“ všetky potenciálne príchodzie cesty páchateľov. Tí totiž musia pred činom dom obhliadnuť (kamera ich zachytí) a na skutok samotný prídu s nákladným autom (kamera zachytí ŠPZ). A vôbec, ak máte kamery, radšej sa vám páchatelia vyhnú.